30 Eylül 2010 Perşembe

Kurtlar Vadisi Filistin Başlıyor !

Kurtlar Vadisi Filistin İsrail'in Marmara gemisine baskınından sonra daha aksiyonlu sahneleriyle başlıyor.işte Kriz Yaratan Sahne ! Kurtlar Vadisi Filistin Ne zaman Başlayacak Sorusuna ise Pana Film 28 Ocak 2011 Cevabını verdi .

10 Temmuz 2010 Cumartesi

Kurtlar Vadisi Gladio Online HD kalitesinde izle





27 Ağustos 2009 Perşembe

İskender'i Tanıyana Aşk Olsun !

Musa Uzunlar, başrolünü oynadığı Kurtlar Vadisi Gladio'nun flashback sahneleri için saçlarını siyaha boyatıp geçmiş yıllara döndü.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin artık bir fenomen haline gelen karakteri İskender Büyük'ün hayatını konu alan Kurtlar Vadisi Gladio filminin çekimleri Antalya'da sürüyor. Yapımcılığını Pana Film'in üstlendiği film, İskender Büyük'ün yaşamı etrafında 90'lı yılların başından bugüne Türkiye gerçeklerine ışık tutuyor. Yönetmen koltuğunda Sadullah Şentürk'ün oturduğu, senaryosunu ise Kurtlar Vadisi'nin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan'ın yazdığı filmin şu günlerde Antalya Kovanlık Köyü ve Köprülü Kanyon'da çatışma sahneleri çekiliyor.

Her şey sanık sandalyesinde başlıyor

Filmin flashback sahneleri için gençlik yıllarına dönülen İskender Büyük için Musa Uzunlar, beyaz olan saçlarını siyaha boyattı. Makyaj da yapılınca Uzunlar'ı görenler tanımakta güçlük çekti. 20 Kasım'da seyirciyle buluşacak olan film, İskender Büyük'ün sanık sandalyesinde oturması ve bildiklerini anlatmasıyla başlıyor. İskender Büyük'ün amacı Gladio'nun ikinci adamı Fuat Uras'ı sakladığı yerden çıkartmaktır. Ancak intikam duygusu gittikçe büyüyen İskender Büyük'ün büyük sürprizler beklemektedir. Çünkü oyunun parçası olacaktır.


Tv Gazetesi

23 Ağustos 2009 Pazar

Kurtlar Vadisi Gladio'ya Nilgün K. Tahmaz Yorumu

Kurtlar Vadisi Gladio hakkında söylenenlere Takvim Gazetesi yazarı Nilgün K. Tahmaz da Katıldı. Su Perdesinde ki Kurtlar Vadisi Gladio Fragmanına Yorumu ;

Adamlar yapıyor !


Adamlar yapıyor ağabey' cümlesi her daim beni güldürmüştür. Ancak bazen öyle şeyler oluyor ki, kullanmadan edemiyoruz. Pana Film, bana bu cümleyi söyletecek bir yenilikle seyirci karşısına çıktı.
Kurtlar Vadisi Gladio'nun fragmanları Türkiye'de ilk kez kullanılan bir yöntem olan su perdesiyle Haliç'te izleyicileriyle buluşuyor. Yani böyle yolda giderken filmin fragmanını hem de dev boyutlarda izleyebiliyorsunuz. Diziyi ve devamında filmlerin senaryolarını ne kadar eleştirsek de 'Adamlar yapıyor ağabey'. Her girişimleriyle adlarından bir kez daha söz ettiriyorlar!

Nilgün K. Tahmaz

Takvim

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Kurtlar Vadisi Gladio Su Perdesinde...

Kurtlar Vadisi Gladio'nun su perdeli fragmanı Resim


Kurtlar Vadisi Gladio'nun fragmanları Türkiye'de ilk kez kullanılan bir yöntem olan su perdesiyle, Haliç'te izleyicileriyle buluşuyor.



Film tanıtımlarını televizyonda izlemeye alışkın olanlar için büyük bir sürpriz olan bu gösteride, Kurtlar Vadisi - Gladio'nun fragmanı, sudan oluşan bir perde üzerine yansıtılıyor.

Işıklısu Havuz Sistemleri tarafından Feshane'ye kurulan dev su perdesinde İskender Büyük'ü canlandıran Musa Uzunlar'ı görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

"Kurtlar Vadisi - Gladio"da başrol, Kurtlar Vadisi Pusu'nun efsaneleşen karakteri İskender Büyük'ü canlandıran Musa Uzunlar'ın. Film, İskender Büyük karakterinin hayat hikayesi ekseninde, 90'lı yılların başından bugüne, Türkiye yakın tarihinin önemli olaylarına ışık tutuyor.

Senaryosunu Kurtlar Vadisi'nin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan'ın yazdığı "Kurtlar Vadisi Gladio"nun yönetmenliğini Sadullah Şentürk yapıyor.



Yakıtnlaştır (gerçek boyutları: 460 x 309)Resim


Yakıtnlaştır (gerçek boyutları: 460 x 387)Resim

Dublör Atlayamadı , İhale İIskender'e Kaldı...

Türkiye'nin yakın tarihini sinemaya taşımaya hazırlanan 'Kurtlar Vadisi Gladio' filminin Antalya'daki çekimlerinde dublör kayalıktan atlayamadı, başrol oyuncusu da şaşırdı
Antalya'nın Döşemealtı İlçesi şu sıralar bambaşka bir heyecan yaşıyor. Çünkü 'Kurtlar Vadisi'nin merakla beklenen yeni filmi 'Gladio'nun çekimleri ilçeye bağlı köylerde yapılıyor. Binbaşı Cem Ersever'in öldürülme nedenini işleyen film, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenmesinin Musul ve Kerkük'e girmesiyle olan ilişkisini de mercek altına alıyor. Filmin Antalya'daki çekimlerinde tek ünlü kişi; başroldeki İskender Büyük'ü oynayan Musa Uzunlar... Sette tam 15 kişilik bir dublör ekibi var ve İskender Büyük'ün üç dublörü bulunuyor.

PATLAMA FAZLA OLUNCA...

Önceki gece Kovanlık Köyü'ndeki çekimlerde arabaların birbirine girdiği, 'action'ın had safhaya ulaştığı rahatlıkla görülebiliyor. 'Aman Allahım dün akşam neler olmuş burada?' diye düşünürken, hemen 10 metre ilerisindeki minik barakanın da yerlebir olduğunu görüyorum. Ekipten insanlar hemen olayı anlatıyor: "Sakın barakanın durumunu muhtara sorma! Çünkü dün kızgındı. Burayı film çekimi bittikten sonra müze yapacaktı. Ancak patlama o kadar şiddetli oldu ki, baraka yıkıldı. Şimdi eskisi gibi yapacağız." Oysa durumdan memnun olan muhtar Bekir Şimşek, "Köyümüzün reklamı olacak" deyip seviniyor.


POLAT'ı bana şikayet ediyorlar

'Kurtlar Vadisi Gladio'da İskender Büyük'ü oynayan Musa Uzunlar, halktan gelen eleştirilerden memnun: 'Seni Polat'a söyleyeceğim' diyen de var, Polat'ın yerini bana ihbar eden de

Polat Alemdar'ın ölesiye rakibi İskender Büyük'ü oynayan Musa Uzunlar, Antalya'daki çekimler sırasında verdiği kilolarla da dikkat çekiyor. Film sayesinde 1.5 beden incelen Uzunlar, "Çekimler sırasında bazı sahnelerde zorlandım. Artık daha çok spor yapacağım" diyor.

Çekimler nasıl gidiyor?
Akşamları çalışmamız bizi rahatlattı. Bu sıcaklarda gündüz çalışmamız bizi daha da zorlayabilirdi. Ama bu, bizim şansımız oldu. Filmde, İskender'in yargılama durumundan sonra flash back'lerle geriye dönüp, onu bu dizideki haline getiren olayları izliyoruz.

İskender rolünden sonra sizin hayatınızda ne değişti?

Musa olarak benim hayatımda hiçbir şey değişmedi. Dışarıda da beni gördüklerinde onlar için Musa değil, İskender dolaşıyor. Beni gördüklerinde 'Sizi böyle düşünmüyorduk. Daha sert düşünüyorduk' diyenler oluyor. Zayıflığımdan dolayı 'Şeker hastası mısınız?' diye de soranlara rastladım.

BENİ ZENGİN SANIYORLAR
Peki '1.5 İskender' diye bağıranlar da oluyor mu?

(Gülüyor) Tabii ki çocukların tepkileriyle büyüklerin tepkileri farklı oluyor ama öyle bir şey olmadı. Ama 'Seni Polat Ağabeyime söyleyeceğim' diyen de, 'Polat şurada' diyenler de oluyor. Bir de beni İskender kadar zengin ve çevresi büyük sanıyorlar.


Nasıl anlıyorsunuz öyle sandıklarını peki?

"Vay İskender Ağabey, sen burada mı oturuyorsun? Bu arabaya mı biniyorsun?" diyorlar.

Rol için saçlarınızı siyaha boyuyorlar. Bunu garipsemiyor musunuz?

Ben, 1983 yılından beri profesyonel tiyatro yapıyorum. Böyle kendinizle oynamak da eğlenceli oluyor. Bunlar benim arada sırada kendi kendime yaptığım oyunlardır. Beni bu halimle tanımayanlar oluyor ama sarı saçlı halimle kimseden kaçamıyorum. (Gülüyor) Şapkada taksam, gözlük de taksam tanıyorlar.


Daha önceleri 'Kurtlar Vadisi'nde oynayıp, meslektaşları tarafından kınanan oyuncular oldu. Size bu anlamda tepki geldi mi?

Hayır olmadı! Gelse de bunda hiçbir sakınca yok! O karakter siz değilsiniz ki, o başka birisi. Sonuçta eleştirilmesi ya da sevilmesi gereken karakterdir, kişi değildir bence. Bir oyuncu karakteri ne kadar doğru yansıtabiliyorsa o görevini yapmış demektir. Bence bu da sadece oyuncuyu ilgilendirir, diğer insanları ilgilendirmez.

Gelen eleştirilere kulak tıkar mısınız bu anlamda?

Herkesin bir fikri olabilir. Önemli olan benim fikirlerim ve yaptıklarımdır. Ben bir taşın altına elimi koyduysam, bu işin en iyisini yapmak hem beni rahatlatır hem de görevimdir.

Halk bağırıyor: Atla, atla!

Gittiğim gün şansıma atlama sahnesi var. Musa Uzunlar'ın dublörünün 16.5 metrelik kayalıktan atlaması gerekiyor. Kayalık bölgenin altına sağlam bir zemin kuruluyor. Ama o da ne! Üç saatlik hazırlıktan sonra dublör atlayamıyor. Ellerindeki çekirdeklerle çekimlere eşlik eden galeyancı halk ise bağırıyor: 'Atla, atla!'. Bu sırada Musa Uzunlar ekibe 'Ben atlarım' önerisini getiriyor. Ekip üyeleri "Aman ağabey sakın! Türkiye'de eğitimli oyuncu çok az, aman ha!" diyor. Musa Uzunlar da atlamıyor.


Sabah - Günaydın

Sezai Aydın Kimdir ?

Kurtlar Vadisi Gladio'da Turgut ÖZAL'ı Canlandıracak Oyuncu ; Sezai AYDIN

Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Sezai Aydın, Şehir Tiyatroları sanatçısı olup, bugüne kadar birçok oyunda görev yapmıştır. Bir dönem Keçiören Belediyesi'nde "Cumartesi cumartesi" adlı bir çocuk eğlence programını yürütmüş olan ve kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde de rol alan usta sanatçı, yıllarca bir çok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürütmüştür.Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde seslendirme dersleri vermektedir.

Oynadığı Bazı Dizi Filmler

* Avrupa Yakası - Konuk Oyuncu : Mahalle Berberi - 2009
* Gece Gündüz - 2008
* Sessiz Gemiler - 2007
* Gizli Patron - 2006
* Ömer Seyfettin: Perili Köşk - 2005
* Beni Bekledinse - 2004
* Serseri - 2003
* Kınalı Kar - 2002
* Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - 2000
* İç Güveyi Billy - 1999
* Örümcek - 1999
* Kanal Yumuşak G - 1998
* Yeni Bir Yıldız - 1997
* Postacı Kapıyı Ara Sıra Çalar - 1993
* Kaynanalar - 1974

Seslendirmeleri

* Taş Devri'ndeki Fred Çakmaktaş karakteri (çizgi film)
* Cosby Show dizisinde Bill Cosby karakteri
* Sylvester Stallone
* Ayı Yogi (çizgi film)
* Robert de Niro
* Al Pacino
* Red Kit'teki Joe Dalton karakteri (çizgi film)

Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları

* İstanbul Efendisi
* Tekrar Çal, Sam
* Seni Seviyorum
* Rumuz Goncagül
* Lüküs Hayat
* Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
* Hadi Öldürsene Canikom
* Pazartesi Perşembe
* Dosya
* Tatlı Çarşamba

Oynadığı Bazı Sinema Filmleri

* Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - 2000

Turgut Özal'i Sezai Aydin Oynayacak !

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün perde arkasının da ele alınacağı Kurtlar Vadisi Gladio geliyor. Filmde Özal'ı usta tiyatrocu Sezai Aydın, Semra Özal'ı ise Işıl Ertuna canlandırıyor.

Habertürk'ün haberine göre, Kutlar Vadisi Pusu'nun İskender Büyük'ü, yeni sezonda büyük bomba patlatacak. Sadullah Şentürk'ün yönettiği Kurtlar Vadisi Gladio'da Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran olayların perde arkası anlatılıyor.

Emekli istihbaratçı İskender Büyük'ün mahkeme salonunda verdiği ifadelerle Türkiye'nin gizli gerçekleri ortaya çıkarılıyor. Bunlardan birisi de 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü. Filmde "Cumhurbaşkanı Özal, Musul ve Kerkük'e girecek diye mi zehirlendi?" sorusunun cevabı aranıyor.

"BENZERLİKTEN ENDİŞE ETTİM"

Filmde Turgut Özal'ı yılların tiyatrocusu Sezai Aydın canlandırıyor. ÖzalDevlet Planlama Teşkilatı müsteşarlığı döneminden itibaren takip ettiğini söyleyen Aydın, role nasıl hazırlandığını şöyle anlattı:

"Sadece benzerlik açısından endişe ettim. Bunun makyajla halledileceğini söylediler ama ikna olmadım. Makyajı yapıp ayna karşısına geçtikten sonra 'oldu' dedim. Özal'ın mimiklerini daha iyi anımsamak adına Özal'lı Yıllar belgeselini izledim."

Sezai Aydın oyunculuğunun yanı sıra özellikle, Al Pacino, Robert De Niro ve Sylvester Stallone seslendirmeleriyle de tanınıyor

Kurtlar Vadisi Gladio 20 Kasım da Sinemalarda

Kurtlar Vadisi Gladio 20 Kasım da Sinemalarda


Bir derin devlet ajanının, yıllar boyu hizmet ettiği Gladio ile hesaplaşma hikayesi…

İskender Büyük
, derin devlet adına sayısız eylemde bulunmuş emekli bir istihbaratçıdır.

Karanlık geçmişi nedeniyle sanık sandalyesine oturtulduğunda, yanında, baronun gönderdiği genç ve tecrübesiz avukat Ayşe’den başka kimse yoktur.

Yargılanmasına göz yumanlarla hesaplaşmaya karar veren İskender Büyük, tüm bildiklerini bir bir anlatmaya başlar. İskender’in karanlık geçmişinin sayfaları arasında, ülkeyi yerinden sallayacak gerçekler gizlidir. Bu şok gerçeklerin işaret ettiği tek adres ise Gladio'dur.

İfadeleri ülkede her gün yeni bir gündem yaratırken, içindeki intikam duygusu da giderek büyümektedir. Elinde kalan son kartı oynamaktan başka şansı yoktur: Anlattıklarıyla, Gladio’nun ikinci adamı Fuat Aras’ı saklandığı yerden çıkarmak!

Ancak bu yolun sonunda İskender Büyük’ü hiç tahmin etmediği başka bir sürpriz beklemektedir. Yine bir oyunun parçası olmuştur… Üstelik bu kez oturtulduğu yer, konuşma şansının olduğu bir sanık sandalyesi dahi değildir…

28 Haziran 2009 Pazar

Kurtlar Vadisi Gladio Set Görüntüleri

Kurtlar Vadisi Gladio Filminin Çekimleri Halkalı Ziraat İköğretim Okulunda sürüyor.İşte Kurtlar Vadisi Gladio Set Ekibi ve İskender Büyük ' e ait Video ;


- Click here for funny video clips

Sayaç